Poletni krompir

Na kocke narezan krompir s tunino, olivami in prelivom je kombinacija za odlično poletno solato, ki jo lahko postrežete tudi kot glavno jed.

  • 45 min
  • 4 osebe
Poletni krompir

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 4 pločevinke koščkov tunine v rastlinskem olju Eva (4 X 80 g)
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 85 g zelenih oliv, polnjenih s papriko
  • 100 g sladke koruze
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka
  • 60 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Mlad krompir kuhajte v slani vodi, da postane mehek.
  2. Kuhanega odcedite in pustite, da se ohladi. Nato ga narežite na večje kocke in stresite v večjo posodo. Krompirju dodajte tunino, nasekljan peteršilj, narezane zelene olive, odcejeno koruzo in drobnjak.
  3. V drugi posodi zmešajte olivno olje, vinski kis, sladko papriko, poper in sladkor ter preliv prelijte preko krompirja. Po potrebi solite. Solato zmešajte in postrezite.

Nasvet: Preliv pripravite, tik preden boste solato postregli.

Prehranske vrednosti

Energija 471 kcal / 1.969 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.