Aromatična juha

Traditionally a part of Mediterranean cuisine, aromatic tomato soup with its classical taste is getting extra appealing to younger generation thanks to its natural ingredients.

  • 30 min
Aromatična juha

Sestavine

  • 50 g čebule
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 pločevinka pelatov Podravka (2x400 g)
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • popre
  • 2 žlici narezane bazilike
  • 1 žlica Vegete
  • Mileram in nasekljana bazilika za postrežbo

Priprava

  1. Na segretem olju prepražite drobno narezano čebulo.
  2. Dodajte pelate, zalijte z vodo in dušite približno 10–15 minut. Juho prelijte v električni mešalnik in zmešajte. Dodajte vodo, da dobite želeno gostoto (približno 600 ml), sladkor ter eno žlico Vegete.
  3. Ko juha zavre, jo kuhajte še nekaj minut.

Porcija: Preden juho postrežete, jo posujte z baziliko in dodajte žlico milerama.

Nasvet: Namesto milerama lahko uporabite kislo smetano z 20 % mlečne maščobe.