Sončni mini zalogajčki

Okusne koščke kiša (quiche), polnjene s tunino in naribanim ementalcem, postrezite kot predjed ali kot popoln prigrizek, ki mu lahko dodate beluše ter ga tako obogatite z zelenjavo.

  • 50 min
Sončni mini zalogajčki

Sestavine

Testo

  • 270 g ostre moke
  • 130 g masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • ½ žličke soli

Nadev

  • 2 pločevinki filetov tunine v olivnem olju Eva (2 X 115 g)
  • 3 mlade čebule (približno 80 g)
  • 1 jajce
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlička Vegete mediteran
  • 80 g ementalca
  • 30 g sira za ribanje

Priprava

  1. Testo
  2. Z električnim mešalnikom v posodi dobro zmešajte moko in na koščke narezano hladno maslo. Ko se maslo popolnoma razdrobi in zmes postane grudasta, dodajte sol in kislo smetano ter mešajte, da nastane gladko testo. Po potrebi testo pregnetite z rokami.
  3. Gotovo testo zvrnite na pomokano delovno površino in na tanko razvaljajte. Z okroglim modelčkom (Ø približno 9 cm) izrežite 24 krogov. Izrezano testo razporedite v dva modela za mafine in rahlo pritisnite.

Nadev

  1. Mlado čebulo očistite, operite, narežite na tanke kolobarje in zmešajte s tunino in naribanim ementalcem. Zmes enakomerno razporedite po testu v modelu.
  2. Jajca stepite, dodajte sladko smetano in vegeto ter zmes s pomočjo žlice razporedite po nadevu. Na koncu posujte z naribanim parmezanom.
  3. Model postavite v pečico, ki ste jo predhodno segreli na 200 °C, in pecite približno 25 minut.

Porcija: Postrezite kot predjed ali finger food.

Nasvet: Namesto mlade čebule lahko uporabite por ali beluše.