Trendovska romantika

Če imate radi čokolado, puding in smetano je ta kolač kot ustvarjen za vas. Specite sočen biskvit s temno čokolado, nato ga premažite s pripravljenim čokoladnim pudingom in smetano ter uživajte v vsakem grižljaju.

  • 50 min
Trendovska romantika

Sestavine

Za biskvit

  • 100 g masla
  • 100 g čokolade za kuhanje Gorenjka
  • 60 g Posebne bele moke Žito
  • 40 g kakava Gorenjka
  • 1 zavitek pecilnega praška Dolcela
  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja Dolcela

Za kremo

  • 1 zavitek čokoladnega pudinga Dolcela
  • 50 g sladkorja
  • 500 ml mleka
  • 150 ml smetane

Za okrasitev

  • 50 g čokoladnih drobtinic

Priprava

  1. Za biskvit
  2. Stopite maslo, dodajte nalomljeno čokolado in mešajte, da se čokolada stopi.
  3. Moko zmešajte s kakavom in pecilnim praškom.
  4. Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešajte. Med mešanjem dodajte stopljeno čokolado, na koncu pa počasi vmešajte mešanico moke in kakava.
  5. Zmes vlijte v namaščen in pomokan model za peko (30 cm × 18 cm).
  6. Pecite v pečici na 180°C približno 30 minut. Pečen biskvit pustite, da se ohladi.

Za kremo

  1. Puding pripravite po navodilu na zavitku in pustite, da se ohladi.
  2. Stepite smetano in jo počasi vmešajte v puding. Kremo razporedite po biskvitu.
  3. Kolač posujte s čokoladnimi drobtinicami in postavite za 2–3 ure v hladilnik.

Porcija: Kolač narežite na kocke in postrezite.

Nasvet: Če se je na pudingu naredila kožica, jo odstranite še preden boste pudingu dodali stepeno smetano.