Čokoladne košarice z jagodami

Kdo se lahko upre čokoladnim košaricam s polnilom iz okusnega belega sira maskarpone z belo čokolado in smetano. Okrasite jih z narezanimi jagodami, postrezite pa v pisanih košaricah.

  • 45 min
Čokoladne košarice z jagodami

Sestavine

  • 300 g žlahtne jedilne čokolade Gorenjka s 70 % kakava
  • 400 ml sladke smetane;
  • 50 g sladkorja
  • 250 g sira maskarpone
  • 1 vrečka želatine Dolcela
  • 5 žlic hladne vode;
  • 100 g bele čokolade.

Za okrasitev

  • 100 g svežih jagod

Priprava

  1. Čokolado stopite na pari in z njo oblijte 16 papirnatih košaric za mafine.
  2. Postavite jih v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno odstranite papir, da ostanejo samo čokoladne košarice.
  3. Stepite sladko smetano, dodajte sladkor in sir maskarpone.
  4. Želatino zmešajte z vodo in pustite 10 minut, da nabrekne.
  5. Belo čokolado stopite na pari, dodajte jo želatini, ki ste jo raztopili na ognju in vse skupaj vmešajte v smetano.
  6. Kremo dajte v vrečko za okraševanje in z njo napolnite čokoladne košarice. Sladico do postrežbe hranite v hladilniku.

Porcija: Kremo neposredno pred postrežbo okrasite z narezanimi jagodami.

Nasvet: Da se vam čokolada ne bi raztopila v rokah, lahko sladico postrežete v pisanih košaricah za mafine.