Penne a la arrabiata

Ta jed predstavlja skupek hranljivih tradicionalnih sestavin naših babic za zdrav in hiter vsakdan.

  • 25 min
  • 4 osebe
Penne a la arrabiata

Sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 150 g sesekljane čebule
  • 1 žlička Vegete česen mix
  • 1 žlička Vegete sladke paprike mix
  • 600 ml pasiranega paradižnika Podravka
  • 2 žlice balzamičnega kisa
  • 400 g testenin penne
  • 20 g naribanega parmezana

Priprava

  1. Na segretem olju popecite čebulo dokler ne postekleni.
  2. Dodajte pasiran paradižnik in balzamični kis, premešajte in pustite, da zavre.
  3. Dodajte Vegeto česen mix in Vegeto sladko papriko mix, zmanjšajte ogenj na najmanj in kuhajte 5 minut oziroma dokler se omaka malo ne zgosti.
  4. Testenine skuhajte, jih dobro odcedite in pomešajte z omako.

Porcija: Preden postrežete, posujte s parmezanom.

Nasvet: Penne lahko zamenjate tudi z drugimi vrstami testenin (fusili, špageti,...)

Prehranske vrednosti

Energija 512 kcal / 2.140 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.