Ribji paprikaš

Kolikor je kuharjev, toliko je tudi načinov priprave, a najbolj pomembne sestavine so kakovostne ribe in sladka paprika. Priporočamo šarana in Vegeta sladko papriko mix.

  • 60 min
  • 4 osebe
Ribji paprikaš

Sestavine

  • 800 g očiščenega krapa
  • 350 g paradižnikovih pelatov Podravka
  • 1 žlica Vegeta sladke paprike mix
  • 200 g čebule
  • 1 chilli paprika
  • 2 žlici olja
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica ostre moke

Priprava

  1. Na olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte paradižnikove pelate ter 100 ml vode in dušite 15 minut.
  2. Nato dodajte Vegeta sladko papriko mix, chilli papriko, 700 ml vode in juho zavrite.
  3. Dodajte na zrezke narezanega krapa in kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut.
  4. Pred koncem kuhanja dodajte vino in v vodi razpuščeno moko.
  5. Paprikaš kuhajte še 5 minut.

Porcija: Ribji paprikaš postrezite s širokimi rezanci.

Nasvet: Ribji paprikaš lahko pripravite tudi z drugimi vrstami rečnih rib.

Prehranske vrednosti

Energija 380 kcal / 1.588 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.