Piščančji paprikaš s cmočki

Piščančji paprikaš je jed, ki je prisotna na mizah mnogih družin. Ta recept z domačimi cmočki se vam bo gotovo priljubil.

  • 60 min
  • 4 osebe
Piščančji paprikaš s cmočki

Sestavine

  • 1 piščanec (okoli 1,2 kg)
  • 200 g čebule
  • 3 žličke Vegeta sladke paprike mix
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Cmočki

  • 70 g gladke moke
  • 2 jajci
  • malo soli
  • 1 žlica olja

Priprava

  1. Na segretem olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte na kose narezanega piščanca in dušite okoli 15 minut.
  2. Dodajte Vegeta sladko papriko mix, zalijte s približno enim litrom vode in kuhajte še približno 20 minut.
  3. Stepenim jajcem dodajte moko, olje in sol.
  4. Zmes pustite stati 10 minut.
  5. Z malo žličko oblikujte cmočke in jih spuščajte v piščančji paprikaš.
  6. Vse skupaj kuhajte še približno 10 minut.
  7. Paprikaš potresite s peteršiljem in postrezite.

Nasvet: Namesto cmočkov lahko uporabite tudi testenine ali kocke krompirja.

Prehranske vrednosti

Energija 507 kcal / 2.119 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.