Zapečen fižol
- Recept po coolinarika.com -Pri fižolu, okusnem, zdravem in priljubljenem živilu, najprej pomislimo na enolončnico in dolgotrajno pripravo. Zapečen fižol je prijetna sprememba, priprava s fižolom iz pločevinke skrajša pripravo, Vegeta sladka paprika mix pa bo jedi podarila pravi gurmanski okus.
Priprava
Na olju kratko popecite na kolute narezane klobase. Dodajte sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko in feferon. Zelenjavo s klobasami med neprestanim mešanjem pražite na zmernem ognju približno 5 minut. Nato posodo odstavite z ognja, dodajte Vegeta sladko papriko mix, premešajte in zalijte s pasiranim paradižnikom ter vodo. Posodo spet postavite na ogenj, dodajte v nekaj vode razpuščeno moko in ob neprestanem mešanju zavrite, nato pa kuhajte 2-3 minute. Odcejeni fižol razporedite po pekaču, prelijte s pripravljenimi klobasami z zelenjavo, zmešajte in pecite v segreti pečici pri 210 °C 25-30 minut.
Porcija: Zapečen fižol postrezite z zeleno solato.
Nasvet: Ta jed bo okusna tudi z drugimi vrstami fižola.