Zapečen fižol

Pri fižolu, okusnem, zdravem in priljubljenem živilu, najprej pomislimo na enolončnico in dolgotrajno pripravo. Zapečen fižol je prijetna sprememba, priprava s fižolom iz pločevinke skrajša pripravo, Vegeta sladka paprika mix pa bo jedi podarila pravi gurmanski okus.

  • 60 min
Zapečen fižol

Sestavine

  • 1 kg kuhanega belega fižola
  • 200 g čebule
  • 50 ml olja
  • 200 g rdeče sveže paprike
  • 250 g klobas
  • 1 žlica Vegeta sladke paprike mix
  • 1 žlica ostre moke
  • 200 ml pasiranega paradižnika Podravka
  • 1 feferon
  • plibližno 500 ml vode
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

  1. Na olju kratko popecite na kolute narezane klobase.
  2. Dodajte sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko in feferon.
  3. Zelenjavo s klobasami med neprestanim mešanjem pražite na zmernem ognju približno 5 minut.
  4. Nato posodo odstavite z ognja, dodajte Vegeta sladko papriko mix, premešajte in zalijte s pasiranim paradižnikom ter vodo.
  5. Posodo spet postavite na ogenj, dodajte v nekaj vode razpuščeno moko in ob neprestanem mešanju zavrite, nato pa kuhajte 2-3 minute.
  6. Odcejeni fižol razporedite po pekaču, prelijte s pripravljenimi klobasami z zelenjavo, zmešajte in pecite v segreti pečici pri 210 °C 25-30 minut.

Porcija: Zapečen fižol postrezite z zeleno solato.

Nasvet: Ta jed bo okusna tudi z drugimi vrstami fižola.