Rižota s tremi vrstami gob

Aroma treh vrst gob, steblo zelene in pikantna osnova dajejo osebno noto tej rižoti z gobami, zaradi česar jo je vredno poskusiti.

  • 35 min
Rižota s tremi vrstami gob

Sestavine

  • 50 g masla
  • 200 g pora
  • 100 g stebla zelene
  • 300 g bukovih ostrigarjev
  • 300 g šampinjonov
  • 150 g shiitake gob
  • 200 g Bali riža

Za osnovo

Za postrežbo

  • 1 žlice sesekljanega peteršilja
  • naribani parmezan

Priprava

  1. Osnovo pripravite tako, da v vrelo vodo daste lovorjev list, vino, Vegeto sladko papriko mix in brinova zrna. Vse skupaj kuhajte 2-3 minute.
  2. Na raztopljenem maslu kratko popecite por, narezan na kolobarje in narezana stebla zelene. Dodajte bukove ostrigarje, šampinjone inshiitake gobe, narezane na četrtine.
  3. Gobe z zelenjavo pražite približno 5 minut, potem dodajte riž, zalijte s pripravljeno osnovo in na rahlo dušite okrog 15 – 20 minut.
  4. Med dušenjem rižoti po potrebi dodajajte osnovo.

Porcija: Preden postrežete, rižoto posujte s peteršiljem in parmezanom.

Nasvet: Pri pripravi rižot je zelo pomembna osnova. Naša se pripravlja zelo enostavno in je uporabna ne samo za vse vrste rižot (mesnih, ribjih, zelenjavnih), ampak tudi za vse jedi, ki jih je med pripravo potrebno zalivati.