Cartoccio iz morskega psa
- Recept po coolinarika.com -Ko omenimo cartoccio se ljubitelji italijanske hrane že oblizujejo. Cartoccio iz morskega psa pomeni, da so zrezki morskega psa na kratko prekuhani, dodana jim je zelenjava in marinada, obloženi so s papirjem ali folijo in spečeni.

Priprava
- Zrezke morskega psa pustite v mleku 24 ur, da bodo izgubili grenkobo.
- Zrezke posušite s papirnato brisačo, posolite in popoprajte.
- Za marinado v manjši posodi stopite maslo, dodajte vino, vodo, oljčno olje, Vegeto mediteran, rožmarin in lovor ter vse na kratko prekuhajte.
- Pripravite 4 kose pek papirja premera 40×40 cm. Na vsak kos papirja položite pripravljen zrezek morskega psa. Po njemu enakomerno zložite očiščeno in po želji narezano zelenjavo, fileje inčuna, rezino limone, sesekljani česen in žlico do dve pripravljene marinade.
- Prepognite stranice pek papira in na koncih pričvrstite.
- Dajte v pekač in pecite v pečici segreti na 200°C približno 30 minut.
Porcija: Zrezke postrezite s sezonsko solato.
Nasvet: Za pečenje zrezkov lahko namesto pek papirja uporabite tudi aluminijasto folijo.
Prehranske vrednosti
Energija | 455 kcal / 1.902 kJ |
---|---|
Na 100 g izdelka | Vir: Podravka d.d. |