Piščančji zvitki

Ti pisani piščančji zvitki bodo dobrodošla osvežitev v ponudbi grill specialitet. Če zraven ponudite lepinje ali jih celo spečete sami, pa bo užitek še toliko večji. Zvitke dekorirajte z listi zelene solate.

  • 30 min
  • 4 osebe
Piščančji zvitki

Sestavine

  • 500 g piščančjega fileja
  • 200 g tenko narezane pancete
  • 2 žlici Vegete

Za postrežbo

  • zelenjavna priloga
  • 4 lepinje

Priprava

  1. Piščanca narežite na trakce dimenzij 8×2 cm, posujte jih z Vegeto ter pustite na hladnem mestu približno 30 minut.
  2. Marinirane trakce piščanca ovijte s panceto in pritrdite z zobotrebci.
  3. Na rešetke ali ploščo segretega žara dajte žičnato mrežo in pecite pripravljenega piščanca.

Porcija: K piščančjim zvitkom postrezite popečeno lepinjo in zelenjavno prilogo.

Nasvet: Zvitke lahko nabodete na lesene palčke in jih pečete na običajen način.

Prehranske vrednosti

Energija 757 kcal / 3.164 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.