Pohan šaran

Iz sveta bogatega z ribjimi specialitetami vam tokrat predstavljamo pohanega šarana. V hitrem življenjskem tempu sprejemljivih 50 minut priprave in enostavnost sta elementa zaradi katerih boste to češko specialiteto z veseljem uvrstili na jedilnik.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pohan šaran

Sestavine

  • 800 g zrezkov šarana
  • 2-3 žlice limonovega soka
  • 1 žlica Vegete
  • 3 jajca
  • 80 g ostre pšenične moke tip 400
  • 80 g krušnih drobtin
  • olje za praženje

Za prilogo

  • 800 g krompirja
  • sol
  • 1 žlica narezanega lista peteršilja
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 1 žlica narezanega kopra
  • 1 žlica narezanega lista zelene

Priprava

  1. Zrezke šarana pokapljajte z limonovim sokom in posujte z Vegeto. Zrezke povaljajte v moko, stepena jajca in nato v krušne drobtine.
  2. Pripravljene zrezke šarana pražite na segretem olju približno 5 minut, dokler ne dobijo zlato rumeno barvo.
  3. Na četrtine narezan krompir skuhajte v osoljeni vodi, odcedite in dodajte olje.
  4. Pohane zrezke šarana in krompir posujte z narezanim peteršiljem, drobnjakom, koprom in zeleno.

Porcija: Pohanega šarana s krompirjem postrezite toplega s solato po lastni izbiri.

Nasvet: Zrezke šarana na rahlo povaljajte v krušne drobtine in pražite v vročem globokem olju.