Pohan šaran
- Recept po coolinarika.com -Iz sveta bogatega z ribjimi specialitetami vam tokrat predstavljamo pohanega šarana. V hitrem življenjskem tempu sprejemljivih 50 minut priprave in enostavnost sta elementa zaradi katerih boste to češko specialiteto z veseljem uvrstili na jedilnik.
Priprava
Zrezke šarana pokapljajte z limonovim sokom in posujte z Vegeto. Zrezke povaljajte v moko, stepena jajca in nato v krušne drobtine. Pripravljene zrezke šarana pražite na segretem olju približno 5 minut, dokler ne dobijo zlato rumeno barvo. Na četrtine narezan krompir skuhajte v osoljeni vodi, odcedite in dodajte olje. Pohane zrezke šarana in krompir posujte z narezanim peteršiljem, drobnjakom, koprom in zeleno.
Porcija: Pohanega šarana s krompirjem postrezite toplega s solato po lastni izbiri.
Nasvet: Zrezke šarana na rahlo povaljajte v krušne drobtine in pražite v vročem globokem olju.