Dušen riž

  • 30 min
Dušen riž

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g čebule
  • 300 g riža Zlato polje
  • 2 žlički Vegete
  • 500 ml vode
  • ½ žličke česna Maestro
  • 1 žlička kurkume Maestro

Priprava

  1. Na segretem olju na hitro prepražite sesekljano čebulo, dodajte opran in odcejen riž, premešajte in pražite, dokler riž ne postane stekleno prozoren.
  2. Potresite z Vegeto, zalijte z vodo, premešajte, potresite s česnom in kurkumo ter kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut, dokler riž ne vpije vse vode.

Porcija: Postrezite takoj z vsemi vrstami pečenega mesa, z omakami ali brez.

Nasvet: Čebulo in riž prepražite, ker riž vpija sladkobo čebule in tako med kuhanjem postane rahel.