Puranje meso z limono in origanom

Idealna jed za januarske dni za ljubitelje nežnih okusov puranjih zrezkov, začinjenih z origanom ter posutih z osvežujočimi kapljicami limone, in če najdete še svežo zeleno solato, se bodo okusi topili kot hladno zimsko popoldne.

  • 30 min
  • 4 osebe
Puranje meso z limono in origanom

Sestavine

  • 600 g puranjega fileja
  • 1 žlica Vegete
  • 2 žlici origana Maestro
  • 1 žlička mletega črnega popra Maestro
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 limona

Priprava

  1. Opran in posušen puranji file narežite na trakove in ga natrite z Vegeto, origanom in poprom.
  2. Na segretem olivnem olju popražite pripravljeno meso, da dobi zlatorumeno barvo, in prelijte z limoninim sokom.

Porcija: Postrezite toplo s pečenim ali kuhanim krompirjem ter sezonsko solato.

Nasvet: Puranje meso lahko zamenjate s piščančjim.