Testenine z bučkami, paradižnikom in mocarelo

Tople testenine, narezane na kocke, postrezite potresene z lističi sveže bazilike.

  • 60 min
Testenine z bučkami, paradižnikom in mocarelo

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebula
  • 600 g mletega govejega mesa
  • drobljen timijan Maestro
  • črni poper Maestro
  • 1 žlica Vegete
  • 50 ml prošeka
  • 250 ml Passate Podravka
  • 300 g testenin rigatone
  • sol
  • 2 bučki (približno 600 g)
  • 2 paradižnika
  • 300 g sira mocarela

Priprava

  1. Na segreto olivno olje dodajte na drobno narezano čebulo in jo prepražite do zlate barve. Dodajte mleto meso in na hitro popražite.
  2. Začinite s timijanom, črnim poprom in Vegeto. Prilijte prošek, nato pasiran paradižnik, zalijte z malo vode in približno 30 minut dušite na majhnem ognju.
  3. Testenine skuhajte v osoljeni vodi in odcedite.
  4. Bučke, paradižnik in mocarelo narežite na rezine.
  5. Napol pripravljeno omako razporedite po dnu namaščene ognjevarne posode in nanjo zložite bučke.
  6. Na bučke položite polovico testa, preostalo omako, bučke in testo. Po vrhu izmenično zložite rezine paradižnika in mocarele.
  7. Pecite približno 20 minut v pečici, ogreti na 200 °C.

Porcija: Postrezite toplo in potreseno s svežo baziliko.

Nasvet: Jed bo na krožniku videti lepše, če boste z nožem izrezali kocko in jo postregli na pladnju za serviranje.