Vegetarijanski zrezki v marinadi

Sejtan v okusni marinadi s pivom pripravite na originalen način s priljubljeno omako in solato po želji.

  • 20 min
  • 4 osebe
Vegetarijanski zrezki v marinadi

Sestavine

  • 8 zrezkov iz sejtana (debeline približno 1 cm)
  • 1 marinada s pivom Vegeta Grill (100 g)
  • 50 ml oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 150 ml kisle smetane
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • sol
  • pisani poper Podravka
  • blagi ajvar Podravka

Priprava

  1. Zrezke prelijte z marinado in pustite počivati 30–40 minut.
  2. Marinirane zrezke popecite na namaščenem žaru na srednje močnem ognju, in sicer nekaj minut na vsaki strani, pri tem pa jih premažite s preostalo marinado.
  3. Česen stisnite, dodajte tri žlice oljčnega olja, kislo smetano, majonezo, ingver, malo soli in dobro premešajte ter posujte z mletim pisanim poprom.

Porcija: Pečene zrezke postrezite z blagim ajvarjem ali jih prelijte s pripravljeno omako in solato po želji.

Nasvet: Sejtan je dietno živilo, ki ima velik delež beljakovin, nizko vsebnost maščob in ne vsebuje holesterola. Kot pomemben vir železa, vitamina C, tiamina, riboflavina in niacina je odličen nadomestek za meso.