Srnin file v solati

Srnino s prelivom iz limonovega soka, gorčice in posebej izbranih začimb postrezite s špinačo ter zlatim delišesom in uživajte v priljubljeni solati.

  • 30 min
Srnin file v solati

Sestavine

  • 500 g srninega fileja (300 g)
  • 1 žlica Vegete Grill Classic (30 g)
  • 40 ml oljčnega olja
  • 300 g listov mlade špinače
  • 250 g jabolk (zlati delišes)
  • Za preliv:
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 žlička gorčice estragon Podravka
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • ¼ žličke čilija Podravka
  • ½ žličke posušenega timijana Podravka
  • ½ žličke posušene bazilike Podravka
  • sol
  • črni poper Podravka

Priprava

  1. Srnin file očistite, umijte in osušite s papirnato brisačo.
  2. Dodajte žlico vegete in oljčno olje ter pustite počivati približno 30 minut.
  3. Nato fileje v segreti ponvi za žar popecite z vseh strani, da dobijo lepo barvo. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
  4. Zmešajte limonov sok, gorčico, timijan, baziliko, oljčno olje, sol in poper.
  5. V posodo dajte očiščeno in umito špinačo, na tanke rezine narezana jabolka in na majhne koščke narezane pečene fileje, prelijte s pripravljeno mešanico ter vse skupaj dobro premešajte.

Porcija: Gotovo jed takoj postrezite.

Nasvet: Namesto srnine lahko uporabite junetino. Divjačina ima svojevrsten vonj, zato svetujemo, da jo marinirate. Poleg tega da meso deloma izgubi intenziven vonj, ga marinada tudi zmehča. Srnina vsebuje vse vitamine v optimalnih količinah, prav tako pa ima tudi razmeroma visoko vsebnost železa (3,0 mg/100 g). Pusta srnina vsebuje beljakovine (21 %) in maščobe (4 %), energijska vrednost pa je 120 kcal/100 g.