Srnin file v solati
- Recept po coolinarika.com -Srnino s prelivom iz limonovega soka, gorčice in posebej izbranih začimb postrezite s špinačo ter zlatim delišesom in uživajte v priljubljeni solati.
Priprava
Srnin file očistite, umijte in osušite s papirnato brisačo. Dodajte žlico vegete in oljčno olje ter pustite počivati približno 30 minut. Nato fileje v segreti ponvi za žar popecite z vseh strani, da dobijo lepo barvo. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo. Zmešajte limonov sok, gorčico, timijan, baziliko, oljčno olje, sol in poper. V posodo dajte očiščeno in umito špinačo, na tanke rezine narezana jabolka in na majhne koščke narezane pečene fileje, prelijte s pripravljeno mešanico ter vse skupaj dobro premešajte.
Porcija: Gotovo jed takoj postrezite.
Nasvet: Namesto srnine lahko uporabite junetino. Divjačina ima svojevrsten vonj, zato svetujemo, da jo marinirate. Poleg tega da meso deloma izgubi intenziven vonj, ga marinada tudi zmehča. Srnina vsebuje vse vitamine v optimalnih količinah, prav tako pa ima tudi razmeroma visoko vsebnost železa (3,0 mg/100 g). Pusta srnina vsebuje beljakovine (21 %) in maščobe (4 %), energijska vrednost pa je 120 kcal/100 g.