Svinjska ribica z žara z aromatičnimi paradižiniki

S pečenimi koščki svinjske ribice obložite popečen aromatičen kruh, ki ga prelijete s paradižnikom v omaki, kot prilogo pa postrezite solato z rukolo.

  • 45 min
Svinjska ribica z žara z aromatičnimi paradižiniki

Sestavine

  • 600 g svinjske ribice
  • 1 tekoča marinada Vegeta Grill BBQ (100 g)
  • 300 g paradižnika češnjevca
  • 100 ml vinskega kisa
  • 150 ml rdečega vina
  • 4 stroki česna
  • 40 g sladkorja
  • 4 rezine poševno narezanega italijanskega kruha
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

  1. Svinjsko ribico narežite na debelejše zrezke, prelijte z marinado in pustite stati vsaj 30 minut na hladnem, da se okusi dobro prepojijo.
  2. Vino, kis in sladkor zavrite in kuhajte približno 10 minut.
  3. Paradižnik prerežite na pol in dajte v globljo ponev ali skodelico. Dodajte vino, cel strok česna, solite in kuhajte, da tekočina izhlapi.
  4. Svinjsko ribico popecite na dobro segretem žaru.
  5. Kruh popecite, natrite s česnom in pokapajte z oljčnim oljem.

Porcija: Na vsako rezino popečenega aromatičnega kruha položite košček svinjske ribice, prelijte s paradižnikovo omako in postrezite s solato iz rukole.

Nasvet: Preden boste meso spekli, naj približno 30 minut počiva pri sobni temperaturi. S tem si boste zagotovili enakomerno pečen kos mesa. Če boste uporabili meso neposredno iz hladilnika, bo z zunanje strani prej pečeno, znotraj pa bo ostalo surovo. Zaradi tega ga morate tudi dlje časa peči in se lahko zažge, to pa ni niti zdravo niti okusno.