Ramster z zelenjavo

Zrezke z žara postrezite z dušenim krompirjem in v najboljši družbi uživajte v jedi s priljubljeno zelenjavo ter blagim ajvarjem.

  • 40 min
Ramster z zelenjavo

Sestavine

  • 4 junčji ramsteki debeline 1,5–2 cm (4 × 250 g)
  • 1 Vegeta Grill Classic (30 g)
  • 75 ml olja
  • 600 g mladega krompirja
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 čili
  • sol
  • črni mleti poper

Priprava

  1. Zrezke dobro umijte, osušite s papirnato brisačo, posujte z vegeto in pustite počivati približno 30 minut na sobni temperaturi.
  2. Krompir dobro očistite s ščetko in narežite na večje kose.
  3. V ponvi segrejte pet žlic olja, dodajte krompir in ga specite z obeh strani do zlate barve.
  4. Dodajte na rezine narezano čebulo, cel očiščen česen, narezan čili in rožmarin. Solite, poprajte in nekaj minut pražite. Dodajte malo vode in dušite še 10 minut, da se krompir zmehča.
  5. Zrezke na žaru ali v žar ponvi na preostalem segretem olju na vsaki strani pecite približno 3 minute, da se zapečejo, sredica pa ostane rožnata.

Porcija: Zrezke dajte na segret krožnik, pokrijte in pustite počivati približno pet minut. Kot prilogo postrezite pripravljeno zelenjavo.

Nasvet: Da bosta ramstek ali pljučna pečenka ostala sočna, je zelo pomembno, da meso po pečenju počiva, kar pripomore k temu, da se vlakna malo ohladijo, sprostijo in zadržijo sokove v mesu. Za popolno uživanje v jedi postrezite z blagim ajvarjem Podravka.