Hitre lazanje

Fans of lasagne will be delighted by the delicious and aromatic plate prepared in half an hour.

  • 35 min
Hitre lazanje

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 120g čebule
  • 2 stroka česna
  • 200g rdeče paprike
  • 1 žlička origana Maestro
  • 1 bio pasiran paradižnik Podravka 400 g
  • 200ml Bio Passate Rustica Podravka
  • 12 listov za lazanje (ki jih ni treba kuhati)
  • 350g puranje šunke v kosu
  • 150g sira mascarpone
  • 300ml sladke smetane
  • 1/4 žličke mletega črnega popra Maestro
  • sol
  • maslo za mazanje pekača
  • 30g naribanega sira
  • 1 žlica Vegete Natur

Priprava

  1. V ponev na segreto olje dodajte drobno sesekljano čebulo in na kocke narezano papriko ter ju pražite 2–3 minute, dokler se rahlo ne zmehčata. Dodajte stisnjen česen in rahlo premešajte, ravno toliko, da zadiši. Dodajte pasirani paradižnik, origano, eno žlico Vegete, poper in na zmernem ognju dušite 2–3 minute. Dodajte passato, premešajte in odstavite z ognja.
  2. Mascarpone zmešajte s 100 ml sladke smetane, puranjo šunko pa naribajte na večjem strgalniku.
  3. Ognjevarno posodo (20 x 30 cm) namažite z maslom in vanjo položite 3 liste za lazanjo.
  4. Premažite jih s tretjino mascarpona, po njem razporedite tretjino paradižnikove omake, na to pa še tretjino naribane šunke.
  5. Na to položite 3 liste za lazanjo ter postopek ponovite še dvakrat. Na vse to položite zadnje tri liste za lazanjo, enakomerno jih prelijte s preostalo sladko smetano in potresite z naribanim parmezanom. Pecite 20 minut v segreti pečici na 220 °C.

Porcija: Postrezite toplo.

Nasvet: Namesto mascarpona (ker ga je včasih težje najti) lahko po želji uporabite katerikoli kremni sir.