Piščančje krače s čebulno omako

Piščančje meso z žara z aromatično čebulno omako z gorčico je prava izbira za ljubitelje kremastih in sočnih jedi.

  • 50 min
Piščančje krače s čebulno omako

Sestavine

Za omako

  • 1 rdeča čebula (večja)
  • 30 g masla
  • 1 žlica ostre moke
  • 1 žlica gorčice
  • 300 ml mlijeka
  • pol žličke Vegete
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Krače na spodnji strani z ostrim nožem zarežite do kosti, da se meso prej speče. Nato dodajte Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se vpije v meso. Nato krače na segretem žaru na vsaki strani pecite 10–12 minut.
  2. Za omako nasekljajte čebulo in jo na stopljenem maslu dušite na majhnem ognju. Dodajte moko, dobro premešajte in med mešanjem z metlico počasi dodajajte mleko. Ko omaka zavre, dodajte gorčico, Vegeto, sol in poper po okusu ter kuhajte na majhnem ognju, da se omaka zgosti.

Nasvet: NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Pri pripravi piščančjega mesa ali druge perutnine na žaru je pomembno, da z nožem zarežete do kosti, da se meso lahko ustrezno termično obdela.