Marko Đerek

Član uprave

Za člana uprave Podravke d. d. je bil imenovan julija 2017.

Poklicno pot je začel leta 1995 kot raziskovalec v Plivinem raziskovalnem inštitutu, kjer je bil zaposlen do leta 2003. Od leta 1997 do 2002 je bil član začetne projektne skupine za funkcionalno zasnovo stavbe novega raziskovalnega inštituta v Zagrebu. Leta 2003 je postal vodja raziskovalnega inštituta v Plivi. Od leta 2004 je bil vodja razvojnih projektov v raziskovalnem inštitutu v Plivi, od 2006 pa direktor korporativnih izdelkov na oddelku globalnega razvoja poslovanja Plive. Leta 2007 je postal direktor za podporo trgom Plive.

Leta 2009 se je zaposlil na Hrvaški pošti kot izvršni direktor za trading, 2011 pa v GlaxoSmithKline kot menedžer razvoja poslovanja za jugovzhodno Evropo. Leta 2013 je prevzel funkcijo direktorja prodaje in bolnišničnega poslovanja za jugovzhodno Evropo v podjetju Pliva/TEVA, kjer je bil zaposlen do leta 2017.

Leta 1995 je diplomiral na Fakulteti za kemijsko inženirstvo in tehnologijo (Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije) Univerze v Zagrebu. Leta 2004 je postal magister naravoslovnih znanosti, kemija, na Fakulteti za kemijsko inženirstvo in tehnologijo Univerze v Zagrebu. Zaključil je Master of Business Administration (MBA), Erasmus – Rotterdam School of Management v Rotterdamu.

V času kariere se je izpopolnjeval v številnih programih menedžmenta in znanstvenih programih ter v izobraževalnem programu Acceleration Pool v Plivi.

Marko Đerek, član uprave, zadolžen za:

  • upravljanje s prodajo in distribucijo na vseh trgih poslovnega področja Prehrane,
  • upravljanje z operativnim marketingom in koordiniranje uresničevanja marketinškega proračuna v skladu z odobrenim proračunom Poslovnih programov,
  • upravljanje s kupci in indeksom distribucije po kanalih prodaje v koordinaciji s Poslovnimi programi,
  • upravljanje z odnosi z mednarodnimi trgovskimi verigami, s katerimi Skupina posluje na več kot enem trgu.