Žitu letos zvezdice Superior Taste Awards za štiri izdelke, Podravki za kar 14

International Taste & Quality Institute (iTQi), mednarodni inštitut, ki ocenjuje kakovost in okus izdelkov, je letos nagradil s Superior Taste Award nagrado štiri Žitove izdelke in kar 14 Podravkinih izdelkov. Zvezdice so prejeli Žitovi čaji in kruhi, Podravkine juhe, dodatki za jedi, tudi nekaj različic Vegeta, marmelade, ajvar in uvin čaj.

Kar tri zvezdice, najvišjo oceno torej, je prejel Žitov stoletni kruh s chia semeni, po dve zvezdici Superior Taste Award pa sta prejela čaja 1001 Cvet z okusom ingverja in otroški bio bebe čaj ter ajdov kruh z orehi

Najvišjo oceno sta prejeli tudi Podravkini juhi - koprivova kremna juha ter brokoli in cvetača kremna juha. Superior Taste Award so letos prejeli tudi Vegeta Grill Classic, Podravka slivova marmelada, Podravka zelenjavna jušna osnova in Lino Lada kokos.

Inštitut ocenjuje okus, vonj, teksturo, obliko in videz izdelkov. Ocene združujejo v kategorije označene z zvezdicami. Najbolje ocenjeni lahko prejmejo do 3 zvezdice. Žirijo sestavlja 135 vrhunskih kuharjev in someljerjev, ki ocenjujejo prehrambne izdelke in pijačo. Nagrajeni izdelki so tako lahko opremljeni s certifikatom, ki potrošnike informira o priznani kakovosti in odličnih okusih izdelkov.

ITQI nagrada Superior Taste ni le ocena, temveč tudi zagotovilo dobrega okusa. Podjetja predložijo svoje izdelke na degustacijah, kjer žirija ocenjuje:

  • verodostojnost okusa in certificira kakovost, ki stranke tako na lokalnih kot novih izvoznih trgih prepriča v nakup,
  • senzorna poročila pa podajajo podjetjem koristne analize za izboljšave izdelkov.

Več informacij na spletni strani www.itqi.com

Dodatne informacije:

Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka

Skupina Žito, d.o.o.

Tel.: 01 5876 120

e-pošta: nina.turuk@zito.si